Kyle House

Scroll for at se mere

Kyle House - Fordybelse i det skotske højland

Et renoveret stenhus, skabt til at give sig hen til naturen. 

Kyle House er en del af det ambitiøse bevaringsprojekt WildLand, hvis mål er at genoprette, beskytte og bevare mange tusinder hektar land på tværs af det skotske højland.

Med den afsides placering i det bakkede landskab, kan man tilbagetrukket nyde livet i eget tempo. Det ellers forladte hus er blevet forvandlet med fortræffelig hensigt. Materialer der spejler den omkringliggende natur, sætter tonen, og afspejler en længsel efter fred og ro. Huset er nøje kurateret med udvalgte elementer, som er omgivet af eg-dækkede vægge, og står i et åbent plan.

Den mid-century moderne stil går igen i de håndværksmæssige detaljer. Egetræs-køkkenet er udstyret med vores brunerede SP-armatur, indbygget i væggen og placeret på en ligeledes bruneret messing plade. Derved udgør den et fokuspunkt, og sammen er de naturlige overflader velbalancerede i brune nuancer, der skaber kontrast og synergi på samme tid. 

Gennem den tunge hoveddør, mødes man af køkkenet, udført i dansk egetræ, samt et opholdsrum fuld af historisk design. Både køkken og opholdsrum tilbyder en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab. Ved siden af brændeovnen gennem opholdsrummets store vindue, er der udsigt over søen Kyle of Tongue. Mens man fra køkkenbordet kan nyde sin kaffe til udsigten af Ben Loyal - bjerget der ofte kaldes “The Queen of the Highlands”.

Fotos af Martin Kaufmann.