Blot en time fra det pulserende København og Aarhus blandt grønne marker, og dansk natur findes det idylliske Dragsholm slot.
Gennem 800 år har krige raset, adelen har giftet sig i slotskirken, og prominente fanger er blevet ført tværs over den brolagte slotsgård på dette historiske sted.
I dag fungerer Dragsholm Slot som et særpræget og historisk hotel, der udover dets anerkendte restauranter også fungerer som kursus og konferencecenter.
Slottets gæster kan lade freden sænke sig i de herskabelige omgivelser, hvor æstetik, historie og håndværk går hånd i hånd, og lade sig forkæle med et varmt bad under Christiansborg bruseren på et af hotellets barokinspirerede værelser.
Ligesom på mange andre historiske slotte i Danmark er Dragsholm Slot hjem for Christiansborg-armaturer i messing, hvis naturlige og smukke patina agerer som metafor for stedets mange århundredes iboende historie.
Under hvidkalkede hvælvinger og med ild i pejsen, gemmer sig en Michelin-oplevelse i kælderen, hvis æstetik og udtryk er intakt med slottets rødder.
En mere enkel servering kan nydes i en af Dragsholms nyere restauranter, hvor finesse, naturen og lokale råvarer skaber sammenhæng for både maden og indretningen i restauranterne.
Med sans for gammelt håndværk og historiske tilberedninger, er filosofien for slottets køkken baseret på urter fra slottets egen urtehave, samt sæsonens lokale grøntsager fra Lammefjorden og omliggende skov, marker og strand.
Fotos af Marie Louise Munkegaard.