Sofiebadet

Scroll for at se mere

Sofiebadet - historisk vingesus spækket med velvære

Lad dig forføre af en svunden tid. På Christianshavns badeanstalt, Sofiebadet, bliver gæsterne omfavnet af et historisk vingesus, når de entrerer stedets velbevarede lokaler i Christianhavns Sofiegade 15.

Adressen har siden 1909 lagt hus til et af de københavnske badeanstalter, der oprindeligt blev etableret for at udbrede god hygiejne og sundhed blandt byens borgere. I dag er Sofiebadet Københavns eneste bevarede badeanstalt med fokus på nydelse og velvære i de højloftede lokaler, der emmer af fortællinger fra forgangne tider.

Sofiebadet beskriver selv stedet som et ’arbejdende museum’, hvor historie fletter fingre med spaoplevelser, der blandt andet tæller et kurbad med sauna, et dampbad samt hammam- og massagebehandlinger. Det er stadig muligt at besøge Sofiebadet for at tage et simpelt brusebad eller booke et varmt karbad og nyde en ansigtsbehandling og et glas vin, mens man slapper af i de smukke porcelænsbadekar.

Gæster roser Sofiebadet for stedets fine balance mellem ro, velvære, atmosfære og omgivelser, der lader pulsen falde, i det øjeblik man træder ind de smukke omgivelser. Her får blikket tid til af svejfe henad originale terrazzogulve, lang historiske kakler og smukke marmorflader, og forbi gedigne, detaljer i ædelt messing, der skabt til at modstå tidens tand og leve på tværs af generationer.

Det er i samme rolige øjeblik, at besøgende på stedet møder TONI Copenhagens fingeraftryk på de historiske lokaler. Det er det karakterfulde Christiansborg-armatur, der selv har mere end 100-års historie med sig, der pryder brusere og badekar i Sofiebadets charmerende baderum. Armaturets genkendelige, femgrenede håndhjul falder med sit ærlige og poetiske udtryk naturligt ind i stedets stemning og fremhæver på underspillet vis Sofiebadets kærlighed til velvære, kvalitet og historie.

Fotos af Pernille Enoch